Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Staking vrachtwagenchauffeurs Brazilië ondanks concessies

Datum : 29/05/2018
Land : Brazilië

Staking vrachtwagenchauffeurs Brazilië ondanks concessies

De staking van truckers in Brazilië was maandag 29 mei nog steeds in volle gang, ondanks de concessies die president Michel Temer dit weekend bekend maakte. De truckers blokkeren met hun voertuigen belangrijke wegen. Vakbondsonderhandelaars zeiden op zondagavond dat ze een einde aan de staking zouden maken nadat Temer had aangekondigd de brandstofprijzen te verlagen. 

In minstens 22 van de 27 deelstaten gingen de protesten maandag door, hoewel er aanzienlijk minder wegblokkades waren dan de dagen ervoor. De blokkades waren al duidelijk verminderd toen de regering op 24 mei toestemming gaf aan het leger om de wegen te ruimen.

In veel grote steden zitten benzinestations nog steeds zonder brandstof. Supermarkten hebben geen levensmiddelen ontvangen en sommige ziekenhuizen hebben niet genoeg voorzieningen. Ook sloten sommige scholen en universiteiten hun deuren. Acht van de grootste luchthavens hebben een tekort aan brandstof, hoewel er nog geen vluchten zijn geannuleerd.

Temer zei dat de brandstofprijs met omgerekend 10 eurocent per liter zal worden verlaagd. Ook worden vrachtwagenchauffeurs vrijgesteld van tol wanneer ze zonder lading reizen. De totale kosten van de concessies bedragen ongeveer 2,2 miljard euro.

Bron : BBC,Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug