Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Stakingen en demonstraties in Bolivia

Datum : 13/04/2011
Land : Bolivia

Stakingen en demonstraties in Bolivia

De Boliviaanse stad La Paz stond afgelopen week volledig in het teken van een algemene staking, uitgeroepen door de vakbond COB (Central Obrera Boliviana). Medewerkers van gezondheidsorganisaties, mijnwerkers en leraren gingen massaal de straat op aandacht te vragen voor hun situatie. Men eist verbetering van werkomstandigheden en salarisverhoging. 

Eerder deze week werd La Paz volledig verlamd door botsingen tussen arbeiders en politie, die zeer gewelddadig verliepen. Mijnwerkers gingen de poltitie met dynamiet te lijf, terwijl de politie met traangas terugvecht. Enkele demonstranten raakten gewond bij de opstanden en een aantal openbare gebouwen rondom Plaza Murillo werden beschadigd.

Een akkoord lijkt voorlopig nog ver weg. De regering komt vandaag met een voorstel, maar het lijkt er niet op de vakbondsleiders hiermee instemmen. Zij hebben al laten weten niet akkoord te gaan met een salarisverhoging van 10 procent. Ondertussen gaan ook in de rest van Bolivia arbeiders de straat op en zijn er verschillende wegen geblokkeerd door de demonstranten.

Bron : El Deber
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug