Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Stand van zaken Copa América

Datum : 13/07/2011
Land : Argentinië

Stand van zaken Copa América

Van 1 tot 24 juli vindt in Argentinië het belangrijkste voetbaltoernooi van Latijns America, de Copa América plaats. De groepsfase van het toernooi is inmiddels bijna ten einde.

Opvallend is dat Mexico na 3 verloren duels is uitgeschakeld. Mexico trad met een jong team aan, mede doordat 8 spelers werden geschorst wegens vrouwelijke bezoeken op hun kamers tijdens het trainingskamp van vorige maand.

Colombia, Argentinië, Chili, Uruguay en Peru zijn al verzekerd van een plaats in de kwartfinales.  Peru speelt in de kwartfinales omdat zij als beste derde zullen eindigen in de groepsfase. Deze plek veroverden zij onder andere dankzij een gelijkspel tegen Uruguay en een overwinning op Mexico.

De resultaten van Brazilië zijn tot nu toe teleurstellend: twee keer speelden ze een gelijkspel en het land staat nu derde in haar poule. Vanavond spelen ze tegen Ecuador.

De kwartfinales zullen dit weekend worden gespeeld.

Bron : ca2011.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug