Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Start van het carnavalsseizoen in Dominica

Datum : 08/11/2019

Start van het carnavalsseizoen in Dominica

Het is weer bijna 11 november, de start van het carnavalsseizoen. Ook in Dominica zijn de voorbereidingen voor het carnaval van 2020 weer begonnen met de traditionele missverkiezing. Zeven jonge vrouwen die opgaan voor de titel Miss Dominica Carnival Queen kregen afgelopen donderdag officieel de ceremoniële sjerp omgehangen. 

De deelnemers kwamen uit het hele land: Savahnn James (20), en Elnarrah Emmanuel (19) uit de hoofdstad Roseau, Shannon Connor uit St. Hilaire, Melanie Charles uit Goodwill, Primrose Angel David (25) vertegenwoordigde Massacre, terwijl Kadisha Joseph ( 24; op de foto met in het groen de huidige Miss Dominica Marisol John) en Kimra Charles (22) die Fond Cole als woonplaats hebben.

Zij kregen de sjerp omgehangen bij de officiële media-presentatie van Mas Domnik (Carnaval) 2020 in de Prevo Cinemall door Marisol John. De jonge dames tekenden allemaal een contract waarmee zij hun kandidatuur officieel bevestigden. 

Volgens de voorzitster van het Koninginneshow Comité, Romaulda Hyacinth, is de schoonheidswedstrijd een platform waarmee het buitengewone talent, de intelligentie en evenwichtigheid van jonge vrouwen in Dominica getoond wordt. Het is volgens haar “Tegelijkertijd een uitgelezen gelegenheid voor hen om zich op verschillende manieren persoonlijk te ontwikkelen, bijvoorbeeld via training in houding, spreken in het openbaar, stiptheid en discipline”.

De uiteindelijke Miss Dominica Schoonheidswedstrijd wordt op 20 februari 2020 gehouden op het voorterrein van het Windsor Park Sports Stadium, vlak bij het kantoor van de premier van het Caribische land.

Bron : dominicanewsonline.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug