Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Start-ups bijeenkomst om van elkaar te leren

Datum : 17/12/2013
Land : Mexico

Start-ups bijeenkomst om van elkaar te leren

Elke tweede donderdag van de maand komt in Mexico-Stad een groep jonge ondernemers bijeen om hun verhaal te vertellen bij FuckUp Nights. Dit zijn allemaal verhalen van jonge start-ups van wie het bedrijf op een of ander manier mislukte. 

Het is een soort groepstherapie voor ondernemers die ervan overtuigd zijn dat je soms een paar keer langs de weg moet struikelen om uiteindelijk met een succesvolle business te slagen. Het idee is om het business leerproces te versnellen bij de confrontatie met echte gevallen van faillissement; hoe goed een project was, wat is mis is gegaan, wat ze daarvan hebben geleerd en wat anders zou moeten. 

Elke maand zijn er in Mexico zo'n 35.000 nieuwe bedrijven die van start gaan. Volgens het ministerie van Financiën heeft 6 procent van de jongeren tussen 18 en 24 jaar hun eigen bedrijf. Daarom heeft de huidige regering van president Enrique Peña Nieto het Instituut van de Ondernemer gesticht. “Dit Instituut biedt ondersteuning aan projecten die tekenen van succes vertonen”, zegt Enrique Jacob, hoofd van de instelling.  

Het concept van FuckUp Nights is aan het groeien. Behalve in Mexico-Stad zijn er in vijftien andere Mexicaanse steden al dergelijke bijeenkomsten geweest. Leticia Gasca, een van de starters van dit concept, is van plan volgend jaar onderzoek te doen naar de meest voorkomende redenen waarom een jonge onderneming mislukt en deze te publiceren. Het cliché dat de Mexicanen weinig avontuurlijk in het bedrijfsleven zijn, heeft minder grond dan ooit.

Bron : El País, www.fuckupnights.com
Bookmark and Share


Terug