Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Sterk signaal van kiezers tegen corruptie Peru

Datum : 11/12/2018
Land : Peru

Sterk signaal van kiezers tegen corruptie Peru

Kiezers hebben een sterk signaal afgegeven tegen corruptie in Peru, nadat in een referendum meerdere maatregelen een ruime meerderheid van de stemmen hebben ontvangen. De officiële uitslag die maandag is gepubliceerd, toont de overweldigende voorkeur voor drie van de vier voorstellen die zijn voorgelegd tijdens een referendum over anti-corruptie maatregelen.

Meer dan 12 miljoen Peruanen hebben afgelopen zondag gestemd voor maatregelen die parlementariërs  verbieden om zich meteen herkiesbaar te stellen, die een aanscherping van regels betekenen over  de financiering van campagnes en  die burgers de mogelijkheid bieden om leden voor de machtige juridische raad te selecteren. Slechts 2 miljoen van de kiezers stemden tegen de maatregelen.

De kiezers steunen president Martin Vizcarra in zijn afwijzing van de vierde maatregel om een tweekamerstelsel te creëren, nadat het voorstel al was verwaterd door parlementariërs van de oppositie.

Peru wordt geplaagd door een serie van corruptieschandalen waarbij onder andere de hoogste rechters en politici zijn betrokken. Vier voormalige presidenten worden op dit moment onderzocht.

Bron : www.apnews.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug