Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Steun Islamitische Ontwikkelingsbank

Datum : 12/04/2019
Land : Guyana

Steun Islamitische Ontwikkelingsbank

Tijdens de jaarvergadering van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) in Marokko bedankte de Guyanese minister van Financiën Winston Jordan de IsDB hartelijk voor reeds ontvangen steun. Bovendien kondigde hij verschillende nieuwe projecten van de Bank aan in zijn land.

Vanwege “opdrogende multilaterale en bilaterale ondersteuning op het gebied van het verbeteren van de sociale en economische infrastructuur om alle Guyanezen ‘een goed leven’ te kunnen bieden”, zoekt Jordan naar mogelijkheden om de banden met de IsDB te versterken.

Inmiddels is de Bank, gevestigd in het Saoedi Arabische Jeddah, samen met de regering in Georgetown begonnen met het ontwikkelen van een “geschikte ontwikkelingsagenda en een plan van actie en implementatie”.

Verschillende projecten worden overwogen, waaronder de constructie van drie mini-waterkrachtcentrales en wegen voor gemeenschappen in het binnenland, drinkwater en sanitatiesystemen, samenwerking op het gebied van halal ecosystemen (een term die niet uitgelegd wordt), alsook rond technische training in de opkomende olie en gas sector in het Zuid-Amerikaanse land.

Daarnaast worden volgens Jordan projecten voorbereid om op een islamitische manier ouderenzorg te ondersteunen, op het gebied van zeehavenontwikkeling en de versterking van Guyana’s internationale concurrentiepositie.

Sinds vorig jaar heeft de IsDB al drie projecten goedgekeurd voor uiteenlopende zaken als de modernisering van een bejaardenhuis, het verbeteren van de elektriciteitsvoorziening en het versterken van de rijstindustrie.

Bron : Caribbean News Now
Bookmark and Share


Terug