Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Stijgend aantal migranten, stijgende spanningen

Datum : 07/06/2019
Land : Mexico

Stijgend aantal migranten, stijgende spanningen

In de maand mei is het aantal aangehouden illegale migranten dat vanuit Mexico de grens met de Verenigde Staten overgestoken is, met 32 procent toegenomen vergeleken met de maand ervoor. Het totale aantal aangehouden migranten, vooral afkomstig uit Midden-Amerika, kwam daarmee in mei op 144.278.

In heel jaar 2018 zijn niet minder dan 396.579 mensen aangehouden wegens illegale grensoverschrijding naar de VS. Inmiddels zijn er vanuit Guatemala opnieuw zo’n honderd personen in een vluchtelingenkaravaan de grensrivier Suchiate overgestoken Mexico in, op weg naar een beter leven in de Noord-Amerika.

Deze gegevens werden bekend gemaakt precies op het moment dat Mexico tot een akkoord met de VS probeert te komen over illegale migratie. Op 10 juni gaan namelijk de importheffingen in die president Donald Trump opgelegd heeft aan producten uit Mexico, omdat dit land te weinig zou doen om de vluchtelingenstroom af te remmen.

Trumps toon is verhard sinds de karavanen in oktober in omvang toenamen. De meeste deelnemers daarvan zitten sindsdien klem aan de noordgrens van Mexico, in afwachting van de behandeling van hun asielaanvragen in het land van hun dromen.

Bron : 20 Minutos
Bookmark and Share


Terug