Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Stijging HIV-infecties in Guatemala

Datum : 18/05/2012
Land : Guatemala

Stijging HIV-infecties in Guatemala

Jose Enriquez Zelaya, van het Gemeenschappelijk VN-Programma voor HIV-AIDS (UNAIDS) in Guatemala, heeft aangekondigd dat het aantal infecties in vergelijking met andere landen uit de regio is toegenomen. Volgens Zelaya dragen in Guatemala rond vijfenzestigduizend mensen het virus, maar zijn er maar twintigduizend mensen geregistreerd in de programma's van het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn. "Elk jaar zijn er tussen de drieduizend en vijfduizend gevallen", aldus Zelaya. HIV komt het meest voor in de gebieden San Marcos Izabal, Escuintla en Guatemala.

Hoewel dit virus 31 jaar geleden werd ontdekt zijn het dezelfde groepen die kwetsbaar blijven voor het virus: transseksuele vrouwen, homoseksuelen, prostituees en gevangenen. Uit de gegevens van UNAIDS blijkt dat het aantal infecties in overige Latijns-Amerikaanse landen is gestabiliseerd is of afgenomen. De exacte data zullen later dit jaar in een rapport bekendgemaakt worden.

Bron : Siglo XXI
Bookmark and Share


Terug