Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Stijging in TBC-besmettingen in Suriname

Datum : 28/03/2011
Land : Suriname

Stijging in TBC-besmettingen in Suriname

Het aantal Tuberculosegevallen in Suriname neemt toe. Het aantal besmettingen in 2011 staat tot nu toe op bijna dertig gevallen. In het aantal nieuwe besmetingen is de laatste jaren een stijging te zien. Van 2000 tot 2007 waren er 80 tot 124 gevallen. In 2009 was dit aantal 172. En in 2010 steeg het verder naar 198. hierdoor heeft Suriname het hoogste aantal nieuwe besmettingen in de regio. De meeste nieuwe patiënten zijn volwassenen. Het aantal nieuwe besmetingen onder kinderen is klein. De bevolking hoeft zich echter niet al te veel zorgen te maken omdat TBC goed te behandelen is.

De Wereld Gezondheids Organisatie heeft aan het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg richtlijnen gegeven voor het bestrijden van de ziekte. Mensen die besmet zijn met TBC dienen thuis behandeld te worden. Wel krijgen ze hierbij begeleiding aan huis. Ook krijgen ze een medicijnkuur van zes maanden. De oorzaken voor het vaker voorkomen van TBC zijn een slechtere weerstand en toenemende migratie. Daarom wil men in Suriname reizigers gaan testen om zo verdere verspreiding tegen te gaan. Het gaat hierbij zowel om toeristen die naar Suriname reizen als Surinamers die naar het buitenland gaan of er vandaan komen.

Bron : Cultura
Bookmark and Share


Terug