Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Storm Ernesto voor de tweede keer in Mexico

Datum : 10/08/2012
Land : Mexico

Storm Ernesto voor de tweede keer in Mexico

De tropische storm Ernesto heeft Mexico voor de tweede keer getroffen. De storm, die eerder een orkaan was, heeft gezorgd voor overstromingen en hevige regenval in de zuidelijke golfkust in Mexico. De maximale windsnelheid was 110 kilometer per uur. 

Eerder trof Ernesto al andere delen van Centraal Amerika. Onder andere in Guatemala, Belize en Honduras richtte de storm veel schade aan. Vervolgens passeerde Ernesto over het schiereiland Yucatán en op open zee. Nu is hij echter weer aan land gekomen vlakbij de havenstad Coatzacoalcos, in de staat Veracruz.

Dorpen aan de kust zijn overstroomd en er zijn verschillende noodopvangen opgezet in Veracruz. Ook in de staten Tabasco, Puebla en Chiapas worden voorbereidingen getroffen. Ook hier wordt hevige regenval verwacht. In totaal zijn elf staten gewaarschuwd voor de storm Ernesto, zo melden Mexicaanse autoriteiten. Naarmate de storm zich naar het Mexicaanse binnenland begeeft zal hij waarschijnlijk in kracht afnemen. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug