Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Storm Isaias richt schade aan in Dominicaanse Republiek

Datum : 02/08/2020

Storm Isaias richt schade aan in Dominicaanse Republiek

Dit weekend staat voor veel inwoners van de Dominicaanse republiek in het teken van het opmaken van de schade die tropische storm Isaias heeft aangericht. In Hato Mayor, een kleine plaats in het oosten van het land, werden zo'n 1000 huizen verwoest toen de storm over het land raasde. 5210 mensen werden geëvacueerd. Isaias is inmiddels uitgegroeid tot een orkaan.

Door de storm overstroomden twee rivieren rond het stadje, de Paña-Paña en de Magua, wat leidde tot een van de ergste overstromingen ooit in dit gebied. Er vielen geen dodelijke slachtoffers, omdat veel mensen op de daken van hun huizen veiligheid zochten voor het stijgende water. Het gebied heeft vaker last van tropische stormen, maar deze richtten nooit eerder zoveel schade aan als Isaias.

Volgens het Rode Kruis in de regio zullen minstens 3500 mensen hulp nodig hebben omdat al hun bezittingen verwoest zijn door de storm. Ook is er angst voor nieuwe overstromingen. Hoewel de regenval is afgenomen nadat Isaias verder getrokken is, zijn de rivieren nog altijd overvol en regent het nog steeds. In sommige gebieden heeft dit geleid tot aardverschuivingen en gevallen bomen. Ook het elektriciteitsnet werd zwaar beschadigd.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug