Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Supersnelle duikvogel

Datum : 04/08/2012
Land : Chili

Supersnelle duikvogel

Is it Superman? Is it a plane? Nee, het is een vogel! Argentijnse wetenschappers die in Patagonië onderzoek doen naar aalscholvers zijn erin geslaagd op beeld vast te leggen hoe ze het water induiken. Op de opname is te zien hoe de vogels vijftig meter diep duiken in amper veertig seconden, op zoek naar voedsel. De beelden werden gemaakt in Punta León, Patagonië, waar zo’n 3500 aalscholverpaartjes leven.

Op technisch gebied was het een hele klus om de beelden te realiseren. De wetenschappers hebben een schat aan informatie verkregen. Zo weten ze de frequentie van de beweging van hun zwemvliezen, hoeveel voedsel ze toch zich nemen in een duik en hoeveel energie het de beestjes kost om het voedsel te vangen. De wetenschappers bestuderen de vogels sinds 1998 en volgen ook het gedrag van de vogels. Momenteel onderscheiden en registeren ze de handel van 400 aalscholvers, tachtig pinguïns en tientallen reuzenstormvogels. Naast geavanceerde camera’s maken de onderzoekers ook gebruik van GPS.

Bron : La Hora
Bookmark and Share


Terug