Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Surinaams parlementsgebouw ontsmet

Datum : 03/07/2020
Land : Suriname

Surinaams parlementsgebouw ontsmet

Zijn het in de buurlanden vooral de armen die getroffen worden door het coronavirus, in Suriname slaat het ook toe onder de politieke elite. Eerder deze week werd bekend dat de leiders van twee van de vier beoogde regeringspartijen, Paul Somohardjo (PL) en Gregory Rusland (NPS), besmet zijn met het virus net als NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo. De Surinaamse krant De Waterkant vraagt zich af of Somohardjo de bron van de infecties is en toonde onder meer een foto van hem zonder mondkapje in het parlementsgebouw.

Daags daarna werd bekend dat ook ABOP-leider Ronnie Brunswijk (foto) positief getest is op het coronavirus. De pas gekozen voorzitter van de Nationale Assemblee is overgebracht naar het ziekenhuis. Brunswijk zelf plaatste het bericht over zijn besmetting op zijn Facebookpagina.

Van de vier leiders van de politieke partijen die momenteel werken aan een coalitieregering, is alleen VHP-leider Chan Santokhi negatief getest. Al deze politici waren maandag 29 juni aanwezig in het parlementsgebouw voor de beëdiging en toelating van de nieuwe parlementsleden.

Direct na het bekend maken van het nieuws over coronabesmettingen bij politici, werd het Assambleegebouw grondig ontsmet. Inmiddels is ook besloten om hetzelfde te doen met het partijgebouw van de VHP en het NPS-hoofdkwartier Grun Dyari.

Bron : De Waterkant
Bookmark and Share


Terug