Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Surinaamse ngo bezorgd om olieonderzoek

Datum : 21/09/2012
Land : Suriname

Surinaamse ngo bezorgd om olieonderzoek

Green Heritage Fund Suriname (GHFS) maakt zich zorgen om activiteiten van Staatsolie in verscheidene rivieren. Volgens de milieuorganisatie heeft het bedrijf te weinig voorzorgsmaatregelen getroffen. Er zijn onvoldoende garanties dat onder meer zeekoeien en dolfijnen zo min mogelijk schade zal worden toegebracht.

GHFS is geen tegenstander van economische ontwikkeling, maar elke menselijke activiteit in natuurwater dient zorgvuldig te verlopen en eventuele schade aan het milieu tot een minimum wordt beperkt. GHFS heeft de oliemaatschappij dan ook verzocht zijn onderzoeksplannen uit te stellen. Het is de enige manier om deugdelijk vooronderzoek een kans te geven en de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Staatsolie wil echter over enkele dagen met seismisch onderzoek beginnen naar olievoorkomens.

Op schema staan de rivieren Saramacca, Coppename, Corantijn, Nickerie, Suriname en Commewijne. GHFS pleit voor uitstel in verband met het kostbare dierenleven. De eigen ervaring en expertise staan ter beschikking. Ook beschikt de milieuorganisatie over een netwerk van experts. Die staan garant voor onafhankelijk onderzoek. Het standpunt van Staatsolie is dat bij elke activiteit internationale standaarden in acht genomen worden.

Bron : Waterkant, StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug