Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Surinaamse wint eerste Caricom-energieprijs

Datum : 23/06/2018
Land : Barbados

Surinaamse wint eerste Caricom-energieprijs

Hannah Olmberg-Soesman van Guguplex Technologies is door Caricom uitgeroepen tot de Caribische Energiepersoonlijkheid van 2017. Tijdens de Caricom Electromobility Workshop and Electric Vehicle Expo die in Barbados wordt gehouden, is de Surinaamse woensdag de Caribbean Energy Personality Award 2017 toegekend. Het is de eerste keer dat deze prijs is uitgereikt.

"Met deze award heeft het Caricom Secretariaat de rol erkend van deze dynamische ondernemer bij de introductie van off-grid zonne-energiesystemen in afgelegen dorpen in Suriname. Het gebruik van de zonnepanelen heeft mogelijkheden geopend voor beter onderwijs op school, medische zorg en kleinschalige bedrijven in die gemeenschappen, terwijl de negatieve milieueffecten en de hoge kosten voor het draaien en onderhouden van dieselgeneratoren worden geëlimineerd", zegt Caricom.

Door een panel werden zeven nominaties beoordeeld. Volgens het Secretariaat geven alle genomineerden richting aan de zoektocht naar een Caribische toekomst waarin duurzame en betaalbare energie voor iedereen toegankelijk is. Door hun werk laten zij dagelijks zien dat een dergelijke toekomst mogelijk is. De prestaties van Olmberg-Soesman en de andere genomineerden benadrukken, volgens Caricom, met name de belangrijke rol die maatschappelijke organisaties spelen bij het vergroten van bewustzijn.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug