Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Suriname betrekt Unasur bij Carifesta festival

Datum : 30/10/2012
Land : Suriname

Suriname betrekt Unasur bij Carifesta festival

De tien lidlanden van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur, moeten betrokken worden bij de volgende editie van het Caribische festival Carifesta. Dit heeft de Surinaamse president Bouterse aan de organisatiecommissie van het festival laten weten.

Volgend jaar wordt het festival voor kunst en cultuur voor de elfde keer in Paramaribo gehouden. Het zal dan de eerste keer zijn dat de Unasur-lidstaten erbij zijn.  Als Suriname er ook echt in slaagt Unasur mee te krijgen, is dit een doorbraak. “Alle Caricom- en Unasur-landen worden uitgenodigd. Voor ons is belangrijk te weten in welke mate ze willen deelnemen en hoe dit zal geschieden”, zegt Stanley Sidoel, topfunctionaris op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, in de Times of Suriname.

Bouterse wil op deze manier de integratie bevorderen tussen Caribische landen en de buren op het vasteland. Carifesta is tot nog toe beperkt gebleven tot de eigen regio. De bedoeling is vooral de onderlinge samenwerking te bevorderen door meer kennis van en over elkaar te krijgen. “Veel zal niet veranderen aan het bestaande concept, alleen zijn er nu meer landen die meedoen. Het zal niet makkelijk zijn, maar het moet het beste festival worden”, aldus Sidoel.
 

Bron : Waterkant
Bookmark and Share


Terug