Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Suriname en Dominica verdiepen samenwerking

Datum : 16/06/2018
Land : Suriname

Suriname en Dominica verdiepen samenwerking

Suriname en Dominica hebben een intentieverklaring getekend voor samenwerking op diverse gebieden. Klimaatverandering, gezondheidszorg en de agrarische sector maken deel uit van dit memorandum of understanding. De ondertekening vond eergisteren plaats in Commewijne.

President Desi Bouterse gaf tijdens de ondertekening aan, dat de relatie tussen Suriname en Dominica altijd goed is geweest. De premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, zei enorm onder de indruk te zijn van Suriname. Volgens de premier moet de bevordering van bilaterale relaties tussen Caricomstaten beter op gang komen, zodat de banden tussen de landen verder verstevigd kunnen worden.

De relatie tussen Suriname en de Caricomlanden is altijd gezond geweest, zo ook de band met Dominica, zei Bouterse. Wederzijdse ondersteuning, respect en wederzijds voordeel is vaak ter sprake gekomen tussen deze twee landen. Deze intentieverklaring is bedoeld om daar concreet inhoud aan te geven, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Verwacht wordt dat door de samenwerking de banden binnen het Caricom gebeuren zullen verdiepen. Het gaat hierbij om twee kleine landen in ontwikkeling die veel potenties bezitten, zei de president.

Bij de ondertekening waren ook aanwezig de ministers van Landbouw Veeteelt en Visserij (Lekhram Soerdjan), Ruimtelijke Ordening en Grond- en Bosbeheer (Roline Samsoedien), Defensie (Ronni Benschop) en Buitenlandse Zaken (Yldiz Pollack-Beighle). Zij werden verwelkomd door de districtscommissaris van Commewijne (Adjaikoemar Kali).

Bron : StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug