Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Suriname houdt top klimaatconferentie

Datum : 02/12/2018
Land : Suriname

Suriname houdt top klimaatconferentie

Suriname organiseert in de periode van 11 tot en met 15 februari 2019 een top klimaatconferentie. De conferentie heet de High Forest Cover, Low Deforestation conference, Resource Mobilization for Climate Finance (HFLD). Suriname vervult samen met nog tien andere landen een belangrijke rol als het gaat om een hoog percentage bosbedekking dat de negatieve gevolgen van de verwarming van de aarde, minimaliseert.

Suriname, als een van de HFDL landen, beschikt over unieke milieucondities, maar wordt tegelijkertijd buiten zijn schuld om ook bedreigt door de zeespiegelstijging. Ambassadeur Milieuaangelegenheden voor Suriname, Winston Lackin, zegt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat het land geconfronteerd wordt met negatieve gevolgen, waarvan mensen de oorzaak niet zijn en die het land veel geld kosten. Toegang tot financieren is erg moeilijk, stelt de ambassadeur. Tijdens de conferentie moet er gediscussieerd wordt over hoe de toegang tot middelen vergemakkelijkt kan worden. Op diverse fora is deze kwestie reeds besproken met diverse internationale organisaties. Suriname heeft een bosbedekking van 93%.

Lackin bestempelt de conferentie als zeer belangrijk aangezien de toegang tot de financiële middelen versoepeld moet worden. Dit geldt ook voor de overige 10 HFLD landen: Guyana, Frans Guyana, Colombia, Peru, Butan, Belize, Panama, Zambia, Gabon en de Democratische Republiek Congo. Voor de conferentie in februari van het volgend jaar zullen alle relevante lokale en internationale actoren uitgenodigd worden.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug