Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Suriname klaargestoomd voor leiderschap Unasur

Datum : 02/03/2013
Land : Suriname

Suriname klaargestoomd voor leiderschap Unasur

Suriname krijgt de komende maanden steun van verschillende landen om het voorzitterschap van Unasur, de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, adequaat te kunnen invullen. Brazilië heeft concrete hulp aangeboden. Vanaf vrijdag wordt een diplomaat op de ambassade in Paramaribo gedurende een jaar beschikbaar  voor ondersteuning van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Medio maart vertrekken vijtien functionarissen van het ministerie ven Buitenlandse Zaken en andere ministeries naar het Unasur-secretariaat in Ecuador om te helpen bij dfe voorbereiding van de overname van het voorzitterschap. De secretaris-generaal komt komende week voor overleg naar Paramaribo om organisatorische zaken met de Surinaamse autoriteiten door te nemen.

Ofschoon het voorzitterschap vanaf medio dit jaar een jaar lang zal worden bekleed, neemt Suriname niet te veel werk op zijn schouders wat betreft de verschillende beleidsgebieden. Zaken zoals de raden voor defensie, energie, infrastructuur en financiën vindt Winston Lackin, minister van Buitenlandse Zaken, momenteel een maat te groot voor Suriname om te trekken. Volgens hem gaat de belangstelling van Suriname vooral uit naar sociale beleidsgebieden zoals volksgezondheid en cultuur.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug