Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

"Suriname moet vooruit"

Datum : 21/09/2010

SURINAME - Suriname moet in rap tempo vooruit zien te komen. Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Er zijn maar twee manieren om dit tempo te halen: “Industrialisatie en streven naar een informatie- en kennismaatschappij.” Het parlement krijgt een sleutelrol.
Er is veel wetgeving nodig en zo snel mogelijk ook. “We staan op een kruispunt en willen het pad opgaan van moderniteit. De belangrijkheid van het parlement zal zeker tot uiting komen als we het pad van ontwikkeling afleggen”, zei Bouterse. Dat vereist ook in mentaal opzicht een reeks veranderingen. Mensen zullen van inslag moeten veranderen.
Dat is zowel in de politiek nodig, als in de samenleving zelf. “De verandering moet plaatsvinden zowel binnen onze eigen gelederen als in de samenleving. Mensen kunnen die verandering nog niet maken, die nodig is om te beseffen dat we voor een belangrijk historisch moment staan. Maar ik geloof dat als we ons werk naar behoren doen, wij samen zullen winnen.”
(De Waterkant)

Bookmark and Share


Terug