Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Suriname speelt mogelijk al in september voor WK-kwalificaties

Datum : 29/04/2011
Land : Suriname

Suriname speelt mogelijk al in september voor WK-kwalificaties

Het Surinaamse voetbalelftal speelt mogelijk dit jaar al in de tweede voorronde voor kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië. De voetbalbond voor Noord- en Midden-Amerika, Concacaf, waarbij ook Suriname aangesloten is, heeft bij de wereldvoetbalbond FIFA een plan ingediend om  de kwalificaties te veranderen.

In dit plan spelen in de eerste ronde van de kwalificatie de teams met de laagste posities op de wereldranglijst tegen elkaar. In de tweede ronde die in september zou moeten beginnen zou Suriname moeten uitkomen. Aan deze kwalificatieronde zouden naast de teams die de eerste ronde hebben overleefd ook negentien andere landen meedoen. Deze kwalificatieronde duurt van september tot december.

Daarna zouden de poulewedstrijden in de halve finale van juni tot oktober 2012 gespeeld worden. De  finaleronde is in 2013 van februari tot oktober. De FIFA beslist in mei over het voorstel om de kwalificaties te wijzigen.
 

Bron : Star Nieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug