Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Suriname trots op robotics team

Datum : 24/08/2018
Land : Suriname

Suriname trots op robotics team

Na enkele vermoeiende vertragingen en uitgestelde vluchten is het Robotics Team Suriname op woensdag 24 augustus, drie dagen later dan gepland, terug in Suriname. In Mexico-Stad heeft Team Suriname 5.148 punten weten te behalen. Op de lijst van in totaal 161 teams zijn er slechts 54 teams, die een aantal van 5.000 en meer punten hebben gehaald.

Dat Suriname in deze reeks zit en gezien de robot Sweef Teki 2.0’s prestatie op het veld, betekent dat het jonge team een robotontwerp heeft neergezet dat functioneel en effectief heeft kunnen deelnemen aan de ENERGY Impact Challenge. Ook de ondersteuning die Team Suriname heeft geboden aan enkele andere teams in Mexico, getuigt van een grote praktische theoretische kennis van Robotics. Het team was in Mexico voor deelname aan de jaarlijkse First Global Challenge games, bestemd voor studenten tussen de 14 – 18 jaar.

De Surinaamse website Waterkant meldde trots dat het land op de FG ranking lijst uiteindelijk eindigde op plek 103. De krant kon niet nalaten te melden dat Nederland op spot 142 staat.

Bron : Waterkant
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug