Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Suriname uit Caribische Toerisme Organisatie gezet

Datum : 03/02/2012
Land : Suriname

De Caribische Toerisme Organisatie (CTO) heeft Suriname geroyeerd omdat het land al acht jaar geen contributie betaald heeft. Het verschuldigde bedrag is opgelopen tot meer dan drie miljoen dollar, aldus Armand Li A Young, directeur van Stichting Toerisme Suriname.

De Surinaamse minister van Transport, Communicatie en Toerisme verklaarde dat de verschuldigde contributie alsnog betaald zal worden. Ook bij verschillende andere Caribische organisaties heeft Suriname een betalingsachterstand opgelopen. De minister heeft aangegeven dat dit punt extra aandacht zal krijgen, vooral omdat Suriname sinds 1 januari 2012 voorzitter is van de Caribische Gemeenschap Caricom.

Lidmaatschap van de CTO kan bijdragen aan promotie van het toerisme en het verder ontwikkelen van de sector. Vooral voor Suriname is dit belangrijk omdat de toerisme sector daar nog weinig ontwikkeld is.
 

Bron : Waterkant
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug