Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Taiwan opent fabrieken in Dominicaanse Republiek

Datum : 16/04/2014

Taiwan opent fabrieken in Dominicaanse Republiek

Een grote schoenenfabrikant uit Taiwan heeft drie fabrieken geopend in de Dominicaanse Republiek. Naar verwachting zullen ze maandelijks een miljoen schoenen produceren en uiteindelijk 11.000 nieuwe banen scheppen, aldus een persbericht van de Taiwanese ambassade in het Caribische land.

De Hong Fu Footwear Group hield op 2 april een openingsceremonie in de industriële vrijhandelszone Tamboril in Santiago, waar ruim 400 zakenlui en Dominicaanse autoriteiten aanwezig waren, onder wie president Danilo Medina. Ook de Taiwanese ambassadeur, Tomas Hou, was aanwezig toen Medina het lint doorknipte waarmee hij de fabriek voor open verklaarde. Volgens Hou heeft de bouw van de fabriek ruim 35 US$ gekost. “Dit bedrijf brengt niet alleeen kapitaal, maar ook technologie naar de Dominicaanse Republiek”, zei Hou. “Het kan  binnen vier jaar de grootste exporteur van schoenen worden.” 

Hou vertelde dat het bedrijf tot de grootste schoenenproducenten van Azië behoort met zo’n 60.000 werknemers. De komst naar de Dominicaanse Republiek is een gevolg van stijgende productiekosten in China. Volgens Hou hebben al meerdere bedrijven besloten te verhuizen naar regio’s in Latijns Amerika, die goedkoper zijn, dichterbij de Verenigde Staten liggen en hun eigen markt managen. “Het is nu de juiste tijd om investeringen uit Azië aan te trekken, omdat de productiekosten in China stijgen en daardoor verlaten veel ondernemers het land.” 

Hong Fu begon in september 2013 met investeringen in de Dominicaanse Republiek. De nieuwe Sun Jade fabrieken vormden de eerste fase van de investeringen, aldus Chang Tsung-yuan, de voorzitter van Hong Fu, tijdens zijn toespraak.

Bron : www.asiaconnectmiami.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug