Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Taiwanees bedrijf Foxconn gaat investeren in Brazilië

Datum : 13/04/2011
Land : Brazilië

Taiwanees bedrijf Foxconn gaat investeren in Brazilië

Het Taiwanese bedrijf Foxconn wil twaalf miljard dollar gaan investeren in Brazilië, aldus de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff. De presidente is op dit moment op staatsbezoek in China om handelsmogelijkheden met dit land te bespreken.

Foxconn, dat onder andere elektronica maakt voor Apple en Dell, heeft nu het merendeel van zijn fabrieken in China. Het bedrijf is een van de grootste producenten van elektronica ter wereld en wil zijn markt gaan uitbreiden, aangezien de arbeidskosten in China stijgen.

De Braziliaanse minister van Wetenschap en Technologie, Aloizio Mercadante, heeft aangegeven dat de onderhandelingen nog lang niet rond zijn, maar goed verlopen. Foxconn zou dit jaar al willen beginnen met het produceren van iPads in Brazilië. Analytici verwachten dat Foxconn door zijn contacten in Brazilië ook in andere Latijns-Amerikaanse landen wil gaan opereren.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug