Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

TAM Airlines onveiligste luchtvaartmaatschappij

Datum : 19/01/2011

TAM Airlines onveiligste luchtvaartmaatschappij

BRAZILIË - TAM Airlines is als onveiligste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld uit de bus gekomen bij een vergelijkend onderzoek. De lijst is samengesteld door het Duitse Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC). Bij het onderzoek is gekeken naar het aantal ongelukken de afgelopen dertig jaar, het aantal slachtoffers dat daarbij viel en de leeftijd van het bedrijf. TAM is een Braziliaanse Airline en de grootste van Zuid-Amerika.
In de laatste dertig jaar overleefden 336 passagiers de vluchten met TAM Airlines niet. De Braziliaanse maatschappij is het minst veilig omdat de ongelukken vooral de laatste jaren plaatsvonden. In juli 2007 schoot een vliegtuig van TAM Airlines over de landingsbaan. Toen het toestel in een pompstation terecht kwam, vloog het in brand. In totaal werden er 195 doden geteld.
Een andere Braziliaanse maatschappij, Gol, neemt op de lijst van meest onveilige airlines plaats drie in. Ondanks het feit dat het bedrijf pas tien jaar bestaat, was het in 2006 al goed voor een groot ongeluk met 154 doden.
(Z24)

 

Bookmark and Share


Terug