Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Tanja Nijmeijer verantwoordelijk voor dood kind

Datum : 04/05/2011
Land : Colombia

Tanja Nijmeijer verantwoordelijk voor dood kind

De Nederlandse Tanja Nijmeijer werkte in 2003 mee aan een bomaanslag in de hoofdstad Bogotá. Hierbij kwam een kind om het leven en raakten zestien mensen gewond. Nijmeijer plaatste explosieven bij een fabriek die sportartikelen produceerde. De eigenaar van de fabriek wilde geen ‘belasting’ betalen aan de guerrillabeweging FARC, waarbij Nijmeijer zich in 2002 heeft aangesloten.

Jorge Botero schrijft dit in zijn nieuwe boek La vida no es fácil, papi (Het leven is niet makkelijk). Deze Colombiaanse journalist heeft goede contacten met de FARC en interviewde Nijmeijer vorig jaar. Delen van het interview maakte hij eerder openbaar. Ook in Nederland is een deel van het interview uitgezonden op televisie. Daarin toonde Nijmeijer zich zeer strijdvaardig, volledig overtuigd van haar ‘strijd’ en gaf ze aan niet gered te willen worden.

Bron : De Pers
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug