Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Tapati Rapa Nui festival op Paaseiland

Datum : 19/02/2013
Land : Chili

Tapati Rapa Nui festival op Paaseiland

Het Tapati Rapa Nui festival is een bijzonder cultureel feest, dat elk jaar op Paaseiland gevierd wordt. Gedurende de eerste twee weken van februari strijden er twee teams tegen elkaar in verschillende disciplines, zoals dans, zang, muziek, sport en cultuur.

Normaal gesproken staat elk team onder aanvoering van een potentiële 'Koningin Tapati'. De winaars van ieder evenement krijgen punten, en aan het einde van het festival wint de kandidaat wiens groep de meeste punten heeft gehaald. Dit jaar zij er enkele veranderingen aangebracht. In plaats van twee koninginnen in de wedstrijd zijn er nu twee groepen jongens die hun kunstjes aan het publiek moeten laten zien.

De meest uitdagende competitie is alleen voor de moedigen en heet Haka Pei. Het is een wedstrijd die lijkt op bobsleeën, maar net even anders is. De jonge en oude deelnemers glijden
van een heuvel met een helling van 45° naar beneden op een zelfgemaakte grote slee van bananenboomhout. Tijdens de afdaling halen ze soms wel een snelheid van tachtig kilometer per uur. Aan de voet van de berg staat een ambulance op hen te wachten in het geval dat er iets mis gaat.

Het festival biedt een unieke kijk in de historische en hedendaagse tradities van het eiland waar de Paaseilanders erg tros op zijn.


 
 

Bron : www.municipalidaddeisladepascua.cl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug