Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Team tegen mensenhandel en -smokkel Aruba

Datum : 21/04/2018
Land : Aruba

Team tegen mensenhandel en -smokkel Aruba

Een speciaal opgericht team van politie, justitie en Koninklijke Marechaussee moet de handel in en smokkel van mensen gaan aanpakken. Daartoe tekende Aruba gisteren een akkoord met de verschillende partijen, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) aldaar. Belangrijk speerpunt ook is het volgen van illegale geldstromen en het afpakken van de winsten in deze illegale handel.

Deze maand vond al een grote actie plaats waar nog meer partijen aan meededen, zoals de Koninklijke Marine, Fiot en verschillende overheidsdepartementen als die van volksgezondheid en arbeid. Op zee waren er 100% controles in de kustgebieden alsook bij lokale watersportbedrijven. Zoals bekend is er een toenemende smokkel van Venezolanen. Verder waren in het kader van deze Operatie Libertad (operatie vrijheid) controles in een Indiaas restaurant, constructiewerkplaats, hotels, bij juweliers en een mogelijk illegaal bordeel.

Volgens het OM is deze ‘integrale plan van aanpak’ uniek in de regio en is die expertise ook gedeeld met Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden, waar nu soortgelijke plannen liggen.

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug