Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Teaser moet Curaçao op de kaart zetten

Datum : 30/08/2014
Land : Curaçao

Teaser moet Curaçao op de kaart zetten

Twee weken geleden was Curaçao het decor voor de opnamen van de apocalyptische speelfilm The Coast. Althans voor de teaser daarvan, want filmmaker Alaric Smeets (zie foto) is nog op zoek naar geld om de echte film te maken.

De jonge Curaçaoënaar is op het eiland vooral bekend door zijn indringende documentaire Nostalgia over het leven en werk van componist, musicus en geheim agent Wim Statius Muller.

In de wereld van Hollywood, waar Smeets woont en gestudeerd heeft, is een teaser een absolute vereiste om überhaupt aan geld te komen. “Financierders willen alleen nog maar interesse tonen, als er iets te zien en van goede kwaliteit is”, zo legt Smeets uit op de set.

Het team van 25 medewerkers en zestien acteurs, allemaal lokaal gerekruteerd, filmden op verschillende locaties, waaronder Caracasbaai, Hòfi Pastoor, Fuik en Sint Joris. De teaser komt waarschijnlijk nog dit jaar uit. Volgend jaar hoopt Smeets al te kunnen beginnen met de echte film: “Daarmee zetten we Curaçao, na Tula, opnieuw op de kaart.”

Bron : Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug