Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Teatro Colón is belangrijkste operahuis ter wereld

Datum : 21/10/2018
Land : Argentinië

Teatro Colón is belangrijkste operahuis ter wereld

De Italiaanse toeristische website Travel365.it heeft het Teatro Colón in Buenos Aires aangemerkt als het belangrijkste theater in zijn soort in de wereld vanwege zijn architectuur en geschiedenis. De website beschreef de Colón als "een echt monument van theatrale, lyrische en akoestische kunst, ongetwijfeld de beste aller tijden."

De burgemeester van Buenos, Aires Horacio Rodríguez Larreta, plaatste op Twitter: "Wat een genot om te weten dat TeatroColon, het culturele symbool van de stad en van Argentinië, is gekozen als het belangrijkste theater ter wereld."

Het theater is van de stad Buenos Aires en het wordt gerund door ambtenaren die door de zittende burgemeester zijn benoemd. De huidige directeur van Teatro Colón, María Victoria Alcaraz, zei tegen een plaatselijke krant dat deze erkenning "een eer was voor het Teatro Colón en voor de stad Buenos Aires  die het prestige en de internationale betekenis van het eerste Argentijnse Colosseum hernieuwt .”

Het huidige theater, het tweede met die naam, opende op 25 mei 1908, na twintig jaar constructie. Op de openingsdag werd Aida gespeeld door het Italiaanse gezelschap onder regie van Luigi Mancinelli en met tenor Amedeo Bassi en sopraan Lucia Crestani (als Aida).

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug