Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Tegenstander Chávez stelt zich kandidaat

Datum : 11/06/2012
Land : Venezuela

Tegenstander Chávez stelt zich kandidaat

 Gisteren heeft Henrique Capriles zich kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen van Venezuela in oktober van dit jaar. Hij zal het gaan opnemen tegen de huidige president Hugo Chávez. Capriles vertegenwoordigd een verenigde oppositie van meer dan dertig partijen. 

Voordat hij zich kandidaat stelde hield Capriles een optocht door de stad. Hij jogde tien kilometer vanaf een park in het oosten van Caracas tot het electorale kantoor. Afgelopen week verliet Capriles zijn functie als gouverneur van de deelstaat Miranda om zich volledig te wijden aan zijn campagne. Duizenden mensen steunden de presidentskandidaat tijdens de weg die hij aflegde. 

In een toespraak benadrukte Capriles Venezuela te willen verenigen. Hij bekritiseerde het linkse beleid van Chávez en gaf aan een balans te willen tussen sociaal beleid en economische vooruitgang. Als voorbeeld noemde hij oud-president van Brazilië Luiz Ignácio ''Lula'' da Silva. Capriles gaf aan: ''Ik wil het land verenigen, de president worden van alle Venezolanen. Ik ben voor niemand een vijand, alleen voor de problemen en het geweld. Ik ben een vijand voor de regering die ons land vooruitgang ontzegt''. 

Hugo Chávez zal zich vandaag officieel kandidaat stellen voor het presidentsschap. Peilingen geven aan dat hoewel Capriles veel partijen verenigd heeft, het nog steeds niet duidelijk is of hij van Chávez zal kunnen winnen. 

Bron : BBC, El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug