Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Teixeira blijft aan als Braziliaanse voetbalbaas

Datum : 01/03/2012
Land : Brazilië

Teixeira blijft aan als Braziliaanse voetbalbaas

Ricardo Teixeira blijft aan als hoofd van de Braziliaanse Voetbal Confederatie (CBF), ondanks de recente roep om zijn aftreden wegens nieuwe beschuldigingen van corruptie.

Lokale voetbalfederaties hebben unaniem gestemd voor het aanblijven van Teixeira (64), die als 23 jaar hoofd is van de CBF. Hij blijft ook hoofd van het organiserende comité voor het WK van 2014. Teixeira heeft altijd ontkend dat hij iets verkeerds heeft gedaan.

Er waren in de media geruchten over zijn aftreden vanwege de nieuwe beschuldigingen van corruptie. In 2001 onderzocht het Congres Teixeira op verdenking van 13 misdaden, waaronder belastingontduiking, witwassen van geld en het misleiden van wetgevers. Hij is niet veroordeeld.

Wel gaan er nog geruchten dat Teixeira, die tot 1997 getrouwd was met de dochter van ex-Fifa voorzitter Joao Havelange, in de nabije toekomst wegens medische redenen verlof op zal nemen.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug