Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ten minste 1 dode bij gevangenisrellen Honduras

Datum : 18/05/2012
Land : Honduras

Ten minste 1 dode bij gevangenisrellen Honduras

Volgens de autoriteiten in Honduras zijn er in een gevangenis in de stad San Pedro Sula rellen uitgebroken. Ten minste een persoon is daarbij om het leven gekomen. Ook zouden er tien gewonden zijn gevallen toen gevangenen elkaar beschoten. Volgens het hoofd van de gevangenis hebben agenten de gevangenis omsingeld. Hij heeft het bevel gegeven niet naar binnen te gaan om een bloedbad te vermijden. De gevangenen pogen om de gevangenis over te nemen.

De gevangenissen in Honduras staan bekend om overbevolking, rellen en geweld. In maart stierven er 13 personen tijdens rellen in diezelfde gevangenis. De autoriteiten melden dat er woensdag gevechten uitgebroken zijn tussen gevangenen die niet verbonden zijn aan bendes. De gevechten zouden zijn ontstaan om een vrouw. Dit kon echter nog niet bevestigd worden omdat de vrouwen die in de gevangenis waren nog steeds vastgehouden worden. Zoals voorgeschreven in de veiligheidsprotocollen hebben de bewakers alle celdeuren geopend en de omgeving van de gevangenis in veiligheid gesteld.

Dertig patrouilles zijn rondom de gevangenis gestationeerd om te voorkomen dat gevangenen ontsnappen.
De Bischop van San Pedro Sula, Romulo Emiliani onderhandelt met de gevangenen om tot een vreedzame oplossing te komen.

Het herbergen van gevangenen vormt een groot probleem in Honduras. ER zijn veel bendes actief en het land kampt daardoor met hoge moordcijfers. De 24 gevangenissen zijn berekend op 8000 gevangenen, maar momentelt zitten de gevangenissen met 12000 gevangenen overvol. In februari kwamen bij een brand in een gevangenis ten Noorden van de hoofdstad Tegucigalpa 361 mensen om.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug