Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Tiara Air krijgt surseance van betaling

Datum : 05/01/2014
Land : Aruba

Tiara Air krijgt surseance van betaling

Tiara Air heeft surseance van betaling gekregen van de Arubaanse rechtbank. De reden is dat de luchtvaartmaatschappij slechts een deel van het bedrag van ongeveer 30 miljoen dollar heeft ontvangen dat de Venezolaanse regering aan het bedrijf verschuldigd is.

Volgens directeur Alejandro Muyale krijgt Tiara Air met een surseance van drie maanden de ruimte om te reorganiseren en zich op andere routes te concentreren, om zo tot stabielere inkomsten te komen. Hij verklaarde dat de surseance van betaling het bedrijf en de werknemers zal beschermen, terwijl Tiara blijft onderhandelen met Venezuela.

De Venezolaanse regering en Tiara Air spraken in november af dat Venezuela een reeks betalingen zou doen. Van de inkomsten van Tiara Air is 80 procent afkomstig uit Venezuela. Tot op heden is er nog maar een betaling verricht. Bovendien hebben de Venezolaanse autoriteiten Tiara Air en andere maatschappijen die het land aandoen aangeboden om hen met brandstof te betalen in plaats van met contant geld. Muyale ziet dit wel als een optie, hoewel hij liever de betalingen in contanten ontvangt.

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug