Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Tiara Air krijgt vergunning voor Boeing 737-300

Datum : 03/08/2012
Land : Aruba

Tiara Air krijgt vergunning voor Boeing 737-300

De Arubaanse regering heeft Tiara Air toestemming gegeven om met haar Boeing 737-300 te gaan vliegen. Het is de bedoeling om een hub te ontwikkelen waarbij Tiara Air het eiland met diverse bestemmingen verbindt. Aleyandro Muyale, directeur van Tiara Air, zegt dat zijn bedrijf klaar is om in september met de Boeing 737-300 te gaan vliegen.

Tiara Air heeft de meest uitgebreide certificering gekregen. Het bedrijf heeft aan alle eisen voldaan van het Departement voor Burgerluchtvaart en de FAA. Minister van Toerisme Otmar Oduber zei dat het belangrijk is dat Aruba een eigen luchtvaartmaatschappij heeft om de eigen vluchten te kunnen uitvoeren. Verder zei hij dat er anderhalf jaar aan gewerkt is om ervoor te zorgen dat de lokale luchtvaartmaatschappij met het nieuwe vliegtuig kan vliegen.

Oduber legde uit dat er diverse voorbereidingen en aanpassingen van de vliegvergunningen van Tiara Air hebben plaatsgevonden. Na zes jaar voldeed het bedrijf aan alle eisen om de Boeing 737-300, die al enkele weken op de luchthaven van Aruba staat, in gebruik te kunnen nemen. Naast het verkrijgen van de benodigde documenten moest het bedrijf ook aan een aantal financiële eisen voldoen. Zo moest Tiara Air een garantie van drie maanden afgeven voor het geval het bedrijf niet aan de verplichtingen kan voldoen.

De regering vindt het belangrijk dat Tiara Air haar doel bereikt en dat Aruba trots kan zijn op dit lokale bedrijf. Het business plan van Tiara Air past in de visie van minister Oduber en de regering. Oduber wil niet alleen dat Aruba een belangrijke toeristische bestemming wordt, maar ook dat de moderne Arubaanse luchthaven een hub wordt voor diverse bestemmingen. Het begint bij Noord- en Latijns Amerika en het is de bedoeling dit uit te breiden naar andere bestemmingen. Onlangs waren directieleden van de KLM op Aruba en verdere uitnodigingen zijn al de deur uit. Het is de bedoeling dat Tiara Air ervoor zorgt dat de hub ook de Europese markt zal voorzien. Minister Oduber is zeer tevreden met het proces en gelooft in dit Arubaanse bedrijf.

Bron : RNW Caribiana, Bon Dia
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug