Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Tien doden in busongeluk Brazilië

Datum : 16/07/2012
Land : Brazilië

 In de Braziliaanse staat Paraná is een toeristische bus verongelukt, hierbij vielen tien doden. Tussen de steden Ventania en Piraí do Sul kwam de bus in botsing met een vrachtwagen en viel van een klif. 42 mensen raakten gewond. 

De bus was onderweg naar Curitiba, de hoofdstad van de zuidelijke staat Paraná. Het voertuig was echter afkomstig uit de noordelijke stad Belém. De politie bevestigde dat de bestuurder van de vrachtwagen niet gewond raakte, maar er is niets bekend over de buschauffeur. De slachtoffers werden vervoerd naar ziekenhuizen in de steden Piraí do Sul, Jaguariaíva e Castro. 

De passagiers van de bus waren onderweg naar een conferentie op het gebied van informatica, op de federale universiteit van Paraná. Twee andere bussen volgden de verongelukte bus, maar bleven ongedeerd. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Er is nog weinig bekend over de oorzaak van het ongeluk. 

Bron : Estado do São Paulo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug