Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Tientallen doden in Mexico na het drinken van 'vervalste' alcohol

Datum : 14/05/2020
Land : Mexico

Tientallen doden in Mexico na het drinken van 'vervalste' alcohol

De politie in Mexico zoekt naar de bron van alcohol waarmee is geknoeid en waarbij 46 mensen in de staten Morelos en Puebla zijn omgekomen.

Afgelopen zondag werden mensen ziek. Sommigen zeiden dat ze alcohol hadden gekocht en gedronken om Moederdag te vieren; anderen hadden een begrafenis bijgewoond waar alcohol werd geschonken.

De autoriteiten hebben mensen die mogelijk alcohol hebben gedronken en die hoofdpijn of buikpijn hebben, gewaarschuwd om medische hulp te zoeken. Ambtenaren zeiden dat 29 mensen waren omgekomen in de centrale staat Morelos en nog eens 17 in de naburige staat Puebla.

Een van de zwaarst getroffenen is de inheemse gemeenschap van Telixtac, van wie velen op zondag deelnamen aan Moederdagvieringen in het dorp Axochiapan. De lokale bevolking zei dat tijdens de viering alcohol werd verkocht in verschillende tenten en dat onderzoekers naar het dorp zijn gestuurd om de bron te vinden. De getroffenen zeiden dat ze last hadden van hoofdpijn, braken en verlies van gezichtsvermogen.

De burgemeester van Chiconcuautla, een andere getroffen gemeenschap, drong er bij de lokale bevolking op aan om niet te drinken totdat de bron was gevonden. "Drink geen alcohol, we moeten alle verkooppunten in de gemeenschappen identificeren en de vervalste drank vinden, evenals de verantwoordelijken", postte Artemio Hernández Garrido op Facebook.

Hij verwierp ook geruchten dat mensen die ziek waren geworden, het coronavirus hadden opgelopen. “De sterfgevallen zijn te wijten aan vervalste alcohol”, zei hij.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug