Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Tientallen jongeren gearresteerd in Cuba na confrontatie met politie

Datum : 23/02/2011
Land : Cuba

Tientallen jongeren gearresteerd in Cuba na confrontatie met politie

CUBA – Volgens de Cubaanse mensenrechtenactivist Elizardo Sánchez zijn vorige week ruim tachtig jongeren gearresteerd in de provinciestad Holguín, na een confrontatie met de politie. Tijdens de ongeregeldheden, waarbij de politie tegenover ruim 1500 jongeren stond, vielen tevens vijf gewonden. Onbekend is hoeveel mensen nog steeds vastzitten. Aanleiding voor de arrestaties was een gevangenisbezoek van Cuba’s bekendste hiphopduo, Los Aldeanos, aan twee broers.

De hiphop formatie uit Havana besloot de broers op te zoeken nadat bekend was geworden dat deze waren gearresteerd na het te hard draaien van hun muziek. Los Aldeanos staan in Cuba bekend als felle tegenstanders van het regime die zich in hun teksten zeer kritisch uitlaten over de revolutie. Voorafgaand aan het gevangenisbezoek bracht het duo een bezoek aan de ouders van de broers. Tijdens dit bezoek vormde zich een mensenmassa rondom het huis om de hiphoppers te begroeten. Toen de politie ter plaatse kwam om de massa uiteen te drijven ontstonden er rellen.

Tijdens de rellen werd de politie bekogeld met stenen. De ouders van de opgesloten broers verklaarden tegenover onafhankelijke journalisten door de politie te zijn mishandeld tijdens de ongeregeldheden. De vader van de broers, Marco Antonio Lima Dalmau, staat in Cuba bekend als dissident.
 

Bron : Cuba Encuentro
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug