Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Time: Lula meest invloedrijke leider

Datum : 01/05/2010

Time: Lula meest invloedrijke leider

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva is volgens het Amerikaanse tijdschrift Time de meest invloedrijke leider ter wereld. Hij gaat onder anderen de Amerikaanse president Barack Obama voor die plaats vier inneemt.
In een eerbetoon in Time schrijft cineast Michael Moore: "De 64-jarige Lula is een echte zoon van de Latijns-Amerikaanse arbeidersklasse. Maar zijn belangrijkste drijfveer om in de politiek te gaan, was het feit dat hij op 25-jarige leeftijd zijn zwangere vrouw Maria zag sterven samen met hun ongeboren kind".
Lula is lid van de linkse Partido dos Trabalhadores (PT) en heeft tijdens zijn presidentschap geprobeerd om Brazilië de Eerste Wereld binnen te leiden. Daarbij focust hij onder meer op een betere gezondheidszorg, beter onderwijs en sociale programma's als ‘Fome Zero’ (Roei de honger uit). Onder Lula kende Brazilië een explosieve economische groei.
“Wat Lula wil voor Brazilië, is wat wij de Amerikaanse Droom noemen", concludeert Michael Moore.
(Time/El País)

Bookmark and Share


Terug