Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Timmermans en Wescot-Williams bespreken buitenlands beleid

Datum : 09/06/2013
Land : Sint Maarten

Timmermans en Wescot-Williams bespreken buitenlands beleid

Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft in Philipsburg met premier Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten gesproken over het buitenlands beleid van het Koninkrijk (zie foto). Timmermans bezoekt Sint Maarten als minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden, met de landen Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Timmermans: "Het is voor alle vier de landen een enorm voordeel dat we Caribische landen in ons Koninkrijk hebben, in een regio waar een enorme economische groei plaatsvindt met landen als Brazilie, Colombia en Panama." Eerder deze week tekenden Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten een samenwerkingsovereenkomst met Venezuela

Wescot-Williams en Timmermans bespraken de politieke ontwikkelingen in de regio, de samenwerking tussen Sint Maarten en de Franse kant van het eiland, Saint-Martin, en onderwerpen die in VN-verband specifiek relevant zijn voor Sint Maarten, zoals HIV-AIDS. Timmermans: "Ambassades en andere diplomatieke vertegenwoordigingen van het Koninkrijk behartigen de belangen van het hele Koninkrijk, dus ook die van Sint Maarten, Aruba en Curaçao. Niet alleen met economische diplomatie, ook in bijvoorbeeld de Verenigde Naties."

Daarnaast had Timmermans ontmoetingen met gouverneur Eugene Holiday, de waarnemend voorzitter van de Staten, Romain La Ville, en de voorzitter van de Commissie Koninkrijkszaken, Roy Marlin. Ook bezocht hij het Havenbedrijf van Sint Maarten.

Bron : Rijksoverheid.nl, Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug