Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Toename Cholera patiënten in Haïti en de Dominicaanse Republiek

Datum : 02/07/2011

Toename Cholera patiënten in Haïti en de Dominicaanse Republiek

Vorige week liet de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) weten  dat er momenteel zo’n 18.000 nieuwe gevallen van cholera  geconstateerd zijn in de hoofdstad van Haïti Port-au-Prince. De redenen voor dit grote aantal nieuwe gevallen zouden de overstroming afgelopen maand en het begin van het regenseizoen op het eiland zijn.

Data van het ministerie van gezondheid  van Haïti laten zien dat er sinds 12 juni 344.623 gevallen van cholera geconstateerd zijn en 5.397 doden door de ziekte.  Vorig jaar  oktober brak er voor het eerst weer cholera uit op het eiland.

Het ministerie van gezondheid van de Dominicaanse Republiek bevestigde 1727 gevallen van cholera waarvan er 46 mensen zijn overleden. Het ministerie is bezig met epidemiologisch onderzoek en verbetert de waterkwaliteit en hygiëne. Verder organiseert zij grote campagnes om cholera te voorkomen.  In Haïti is er nog veel verbetering nodig op het gebied van hygiëne en schoon water. 

Bron : UN news
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug