Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Toerisme Cariben herstelt van crisis

Datum : 16/02/2013

Toerisme Cariben herstelt van crisis

Het aantal mensen dat op vakantie gaat naar het Caribisch gebied herstelt zich tot het niveau van voor de wereldwijde recessie. Dit meldt The Guardian. Met name Amerikaanse en Canadese toeristen dragen bij aan het herstel van de toeristische sector van de Cariben.

Volgens cijfers van Caribbean Tourism Organization (CTO) is het toerisme in het Caribisch gebied daarmee weer terug op het niveau van vijf jaar geleden. In 2012 bezochten 25 miljoen mensen de Cariben. Dat is 5,4 procent  meer dan in 2011. De grootste groep stijgers waren de Canadezen (5,9 procent) en Amerikanen (4,1 procent). Bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk daalden echter met 10 procent, vermoedelijk door hoge ticketprijzen en een zwakke economie. De voormalige Nederlandse Antillen zagen hun aantal bezoekers toenemen met 5,6 procent, deels kwam dat door bezoekers uit Zuid Amerika.

De uitgaven van bezoekers aan de Caribische regio stegen met 3,6 procent tot 27,5 miljard dollar. In 2013 verwacht de CTO een groei van het aantal bezoekers van de Cariben van vier tot vijf procent.

Bron : Versgeperst, The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug