Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Toeristen in Cariben spendeerden meer in 2013

Datum : 12/02/2014

Toeristen in Cariben spendeerden meer in 2013

Ofschoon er slechts sprake was van een lichte stijging van het aantal bezoekers aan het Caribisch gebied in 2013 hebben ze voor het eerst meer uitgegeven dan de voorgaande drie jaren. Tijdens een persconferentie op de Amerikaanse Maagdeneilanden maakte de Caribische Toerismeorganisatie (CTO) maandagmorgen bekend dat toeristen in 2013 28,1 miljard Amerikaanse dollar hebben gespendeerd in de regio. Dit is 2,3 procent meer dan in 2012.

Bij het presenteren van de statistieken en de vooruitzichten voor 2014 maakte CTO-voorzitter Beverly Nicholson-Doty (zie foto) bekend dat Suriname tot de weinige landen behoort waar het bezoekersaantal in 2013 in vergelijking met andere landen fors is gestegen. "Deze groep, waaronder Cuba, Dominicaanse Republiek, Haïti en Suriname, behield met 44 procent zijn dominante positie wat betreft het marktaandeel in het totaal aantal bezoekers aan de regio in 2013", zei de CTO-voorzitter. De persconferentie werd rechtstreeks uitgezonden via het internet.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug