Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Toeristen uitgezet na taakstraf

Datum : 28/04/2017
Land : Peru

Toeristen uitgezet na taakstraf

De Raad voor de Cultuur van de Peruaanse stad Cuzco heeft de rechtbank verzocht zes toeristen een taakstraf te geven alvorens de vijf buitenlanders onder hen het land uit te zetten.

De zes hadden zich schuldig gemaakt aan het spuiten van graffiti op muren van het Parque Tricentenario in het centrum van de stad. Rechter Luz Janet Cárdenas was het met de Raad eens en veroordeelde hen tot het schoonmaken en het herstellen van de door hen bekladde muren. De daders kwamen uit Peru, Chili, Uruguay en Argentinië. Hoewel deskundigen van de rechtbank oordeelden dat het culturele erfgoed op zich, bestaande uit een muur van adobe waarop cement en witte verf, niet aangetast was, werden de zes toch beschuldigd van het visueel beschadigen van een monument.

Daardoor moest rechter Cárdenas toch oordelen over de aanklacht van het beschadigen van erfgoed en veroordeelde zij de zes tot de genoemde taakstraf. De vijf buitenlanders onder hen werden vervolgens overgedragen aan de lokale immigratiedienst ter voorbereiding op hun uitzetting.

Het is bekend dat het culturele erfgoed van Cuzco gemakkelijk beschadigd kan raken door onoordeelkundig gebruik van verf. Het is daarom van belang strenge straffen op te leggen aan hen die zich schuldig maken aan het beschadigen van het historische centrum van de stad, het erfgoed van alle Peruanen.

 

Bron : tiempo26.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug