Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Topman KLM benoemd tot ereburger Bonaire

Datum : 09/06/2013
Land : Bonaire

Topman KLM benoemd tot ereburger Bonaire

KLM president-directeur Peter Hartman is benoemd tot ereburger van Bonaire. Hartman, die zijn jeugd doorbracht op Curaçao, brengt zijn vakanties al geruime tijd graag door op Bonaire. De topman kreeg het nieuws over de benoeming te horen van gedeputeerde Burney el Hage die in het kader van zijn werkbezoek aan Nederland ook een bespreking met de KLM had geregeld. Hartman ging er vanuit dat het overleg slechts zou gaan over de luchtvaartontwikkelingen op Bonaire. El Hage verraste hem na de begroeting op het KLM-hoofdkantoor in Amstelveen door een door de gezaghebber ondertekend Eilandsbesluit te voorschijn te halen en dat voor te lezen (zie foto).

In het besluit staat: "Het besluit van het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam van 29 mei 2013 waarin is besloten om de titel van ereburger van Bonaire te verlenen aan de heer Peter F. Hartman. Overwegende dat de KLM voor de economische ontwikkeling van Bonaire van essentieel belang is en dat de KLM een grote bijdrage heeft geleverd aan de groei van de luchthaven, dat de heer Peter Hartman sinds 1973 betrokken is bij de KLM waarvan de laatste jaren als president-directeur en CEO en dat hij in deze hoedanigheid veel heeft gedaan en betekend voor Bonaire."

Bron : Luchtvaartnieuws.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug