Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Toren gebouwd van 30.000 boeken in Buenos Aires

Datum : 09/05/2011
Land : Argentinië

Toren gebouwd van 30.000 boeken in Buenos Aires

In Buenos Aires is gisteren een toren, gemaakt van 30.000 boeken, onthuld. Het kunstwerk van de maker Marta Minujín is ontworpen speciaal voor de uitverkiezing van Buenos Aires als Wereld Boeken Stad 2011 door Unesco.

Het bouwwerk bestaat uit allerlei soorten boeken, van bestsellers tot woordenboeken tot handleidingen. De boeken zijn vastgemaakt aan panelen in de vorm van een spiraal. Het kunstwerk telt zes verdiepingen en is 28 meter hoog. In de toren, die is tentoongesteld op het plein San Martín in noord Buenos Aires, kunnen geïnteresseerden boeken vinden in allerlei talen, soorten en maten. Op de begane grond bevinden zich boeken uit de hele wereld, op de eerste en tweede verdieping boeken uit het Amerikaans continent, op de derde en vierde de Europese, en op de vijfde en zesde verdieping respectievelijk Afrikaanse en Aziatische titels.

Het idee van de toren is om door alle soorten boeken van de wereld met elkaar te verenigen een soort Toren van Babel te creëren, aldus de Minujín. De toren blijft nog staan tot 28 mei, waarna hij weer zal worden afgebroken.

Bron : El Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug