Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Tot september tekort aan bankbiljetten op Curaçao en Sint Maarten

Datum : 30/06/2012
Land : Curaçao

Tot september tekort aan bankbiljetten op Curaçao en Sint Maarten

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft momenteel te kampen met een tekort aan bankbiljetten van 50 en 100 gulden en een dreigend tekort aan biljetten van 25 gulden. Dit doordat de CBCS te laat toestemming heeft gekregen voor het bijdrukken van bankbiljetten van de Raad van Commissarissen. De CBCS verwacht in september de nieuwe voorraad te ontvangen.

De CBCS is verantwoordelijk voor de uitgifte van bankbiljetten en munten voor de landen Curaçao en St. Maarten. “Volgens het bankstatuut van de CBCS is voor uitgaven van bedragen van meer dan 250.000 gulden de goedkeuring nodig van de Raad van Commissarissen. Pas na het verkrijgen van deze goedkeuring heeft de CBCS de bestelling kunnen plaatsen”, aldus de bank in een persbericht.

Tussen het plaatsen van de bestelling en het leveren van de biljetten zit een periode van enkele maanden. Johan Enschedé, waar de CBCS de bestelling plaatst, houdt geen voorraad bij van de Nederlands-Antilliaanse bankbiljetten. Na het ontvangen van de bestelling gaat Johan Enschedé over tot de productie van het bankbiljetpapier en het drukken van de bankbiljetten.

Bron : Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug