Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Transgene gewassen in Brazilië

Datum : 11/08/2012
Land : Brazilië

Transgene gewassen in Brazilië

Brazilië voert zijn aandeel van transgene gewassen in de landbouw op. Dit jaar stijgt het aandeel van deze gewassen met 12 procent in vergelijking met vorig jaar. De verwachting is dat eind van dit jaar 36,6 miljoen hectare grond met deze speciaal geteelde gewassen bebouwd zal zijn. Op deze manier hopen de Braziliaanse producenten de productie te verhogen en verbeteren.

Het gebruik van transgene gewassen is controversieel, omdat de gevolgen voor volksgezondheid en milieu niet volledig duidelijk zijn. Ook maken deze gewassen dat vooral kleine producenten afhankelijk zijn van speciale zadenleveranciers en fabrikanten van pesticiden.

Nu de droogte in de Verenigde Staten zo ernstig is dat oogsten van graan en aardappels bijna compleet verloren gaan, is het zaak dat landen als Brazilië inderdaad hun productie op korte termijn verhogen.

 

Bron : El Comercio
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug